Wednesday, February 4, 2015

First week is over

Heihei

Viimane nädal on olnud niiiiiii kihvt. Igatahes alustades otsast, siis meil tekkis siin mingi väike kambake, kellega koos käisime söömas ja väljas jne ning seal üks norra tüdruk oli, kellega kohe hull klapp tekkis ja nii hästi saime läbi, aga nagu backpackeri eluga ikka, siis rahvas liigub ja kahjuks läksid nad pühapäeval minema L aga loodetavasti kohtume Costa Rical paari kuu pärast J
Nii, mis siis toimunud on-hispaania keel sai mul reedel läbi ja seda tuli muidugi tähistada päris korralikult. Reedel läksime ühte tangoklubisse ( Argentiinas olen ma tähele pannud 3 asja, mis kohalike jaoks on jube olulised-tango, jalgpall ja liha) aga see suht jama oli, kuna vähe rahvast ja ausalt öeldes mind see tango ega tangomuusika üldse ei tõmba ehk väga pikalt see pidu ei kestnud.
Ja siis laupäeval käisin botaanika aias ning jaapani aias ja üldse päris palju sai kõnnitud ning siis  saime kambaga kokku ning ühes linnaosas oli turg ja seal mingi vend laulis, teised tegid jalgpalli showd ja niii kihvt oli lihtsalt muru peal päikese käes lebada ja kuulata hispaania keelselt laiv muusikat. Pärast võtsime veel ühel terrassil kokteilid ka ja suundusime hosteli poole tagasi. Kiiresti pessu, uued riided selga ja läksime vaatama tänavakarnevali. Pm suur karneval toimub Rios, aga ka siin on väiksemaid üritusi ja siis olidki paar sambakooli endale kostüümid selga ajanud ja keerutasid pepsi. Tegelt oli see päris kihvt, aga neil kõigil koolidel nii sarnane kava oli,et lõpuks läks igavaks. Peale showd läksime hosteli baari ning võtsime paar jooki ning siiiiiiiiiis...läksime ühte kluppi, mis asub ookeani ääres ja ausõna, mul pole ammmuammmuammu nii head pidu olnud. Seal olid segamisi kohalikud ja päkkerid ning megasuur ala oli 2 erineva tantsuplatsiga.Seal keerutasime  jalga kuni kella 7ni hommikul. Ausõna, mul pole sõnu kui hea see pidu oli, terve laupäevane päev käisin knaeratus näol ringi. Eriti kihvt oli see, kui me kõik väliterrassil tantsisime ning päike tõusis ja kõik läks valgeks ning taustal  kuulda ookeani kohinat ,see kõik wowowowow oli.
Võiks arvata, et aitab pidutsemisest eksole...aga ei...seda on raske sõnadesse panna, aga kes ise on päkker olnud teab väga hästi, et sellist laadi elus on üks pidu teise järel. Igatahes pühapäeval ma tegingi vaikse päeva, aga siis jõudis kätte esmaspäev, kus päeval tegin ma jalutamistuuri Recoleta linnaossa, kus meile räägiti päris palju nt tango ajaloost ja käisime siinse suurima ülikooli juures+parkides+lõunat söömas+surnuaias, kuhu on Argentiina rikkamad inimesed endale n-ö hauaplatsi ostnud ja me ei räägi tavalisest surnuaiast, vaid vapsjee lossid on sinna püsti pandud ja siis läbi klaas ukse näeb kirste seal „ruumi“ sees. Ja igal perel on erinevad, üks uhkem kui teine, kellel veel mingi skulptuur seal ees vms.Näiteks Evita Peroni haual käisime ja Argentina endise presidndi omal,et kes BA-sse satub, siis seda soovitan kindlasti teha. Ja siis tuli kätte õhtu ja kuna enamus rahvast läks sinna trummishowle, siis ma mõtlesin, et suva ühinen ka ja õnneks seekord see palju normaalsem oli, kuna toimus väljas ja õhk liikus, et enam polnud higishow. Ja kuna siin on kellelgi pm iga õhtu viimane õhtu, siis läksime veel edasi kluppi ja pidu jätkus jälle hommikutundideni.
Aga nüüd natukene kurvemalt poolelt, siis pilte te sellest surnuaiast mult kahjuks ei saa, kuna esmasp kas seal trummishowl või klubis varastati mu kaamera ära L L ja kuigi ma alati hoian kotti eespool ja kätt seal peal kui kuskil rahvarohkes kohas olen, siis ma ise arvan, et see toimus klubis, kuna seal niipalju inimesi olid üksteise otsas. Ma mõtlesin, et ma isegi ei hakka uut ostma hetkel, sest kes mäletab juba Austraalia aegu, siis mind saadab mingi jube ebaõnn nende kaameratega, et kogu aeg midgai juhtub, et hetkel klõpsin pilte oma telefoniga, et ärge siis halba kvaliteeti imeks pange ning võib-olla ostan siin reisi jooksul veel uue, aga hetkel leinan vana.
Muidu ma paari sõnaga tahtsin veel Argentiina kohta rääkida, näiteks kui keegi juhtub siia tulema, siis JUMALA EEST ärge vehetage peesosid enne reisi ega ka mitte lennujaamas. Nimelt siin tegutseb n-ö sinine turg kus vahetatakse raha, ebaseaduslikult küll, aga kui ma kurssi nägin, siis ma tahtsin lihtsalt nutma hakata.
Pm ma jätsin endale igaks juhuks 50 euri alles aga kui mul peesod otsa said, siis mõtlesin,et suva lähen vahetan ära sinisel turul ja kui mujal on 1 euro= 9.7 peesot, siis sinisel turul on 1euro=14 peesot. See on kõige lihtsam võimalus siin elus vist konkreetselt raha teha ja ma täiega kahetsen, et ei võtnud suuremas koguses eure või dollareid kaasa. Sellega muidugi seda, et tihti tahetakse valeraha anda turistidele, et kõik rahatähed soovitaksin mina enne lahkumist üle vaadata.
Siis Argentiina on kallim kui Eesti, uskuge või mitte. Mina mõtlesin, et tulen Lõuna-Ameerikasse ja elan siin nagu kunn, aga ei ole üldse nii kahjuks. Näited: väike jogurtitops on kuskil 1.90 euri, riided ja jalanõud, mida olen näinud on suts kallimad, takso on kallis, väike pakk krõpse on 1.90, väike pudel vett on 1-2 euri vahel. Et ses mõttes, pole väga palju kallim, aga ma ootasin, et on märgatavalt odavam.
Ja siis lõpetuseks mainin veel ära seda, et pm iga inimene kellega ma siin tutvun, arvab, et ma olen Iirimaalt tänu oma aksendile :D
Vot aga seekord lõpetan, tuli pikk jutt isegi J adios

Laupäevase peo päikesetõus
Sunrise at the party on Saturday

Turupäev Recoleta
Market day in Recoleta



Hola.

So what has happened- first of all I finished my spanish course last Friday and ofc it was big enough reason to celebrate, so we went to a tango club ( to be said that for argentinias tango,football and meat seem to be the 3 most important things in here), but since I am not a big fan of tango or tango music and the club was quite empty then we didn’t stay long. On Saturday we went to botanical gardens and japanese gardens and later to local markets where a guy was singing and palying guitar and some other guys were doing a football show, so it was very lively and cool day. When back to the hostel we got changed and went to a street carnival. Well abiously the biggest carnival is in Rio but also in the streets on Buenos Aires they have some shows going on and at first I tought it was very cool, but when the 3rd samba school came and did pretty much the exact same thing as previous 2, then we got bored and left to the hostel bar for some drinks and after that....we went to the coolest nightclub ever and I had and absolutely amazing night. There were local people mixed with travellers and there was 2 dancefloors-one inside, one outside and I am not even joking in here, that I haven’t had such a good night out in ages! The coolest part was when we were all dancing on the outside dancefloor and the sun came out, and u can see the ocean, hear the waves and  just having the best time ever. I actually can not even put it in words how cool it was, we got back home at 7 am, me who I am normally always the first one home :D
    On Monday I did a walking tour to one part of the city called Recoleta which was quite cool. We went to parks, biggest university in here and to a graveyard. But it wasn’t a normal graveyard, rich familys have bought dooms(?) for themselves and they look like castles over there, one nicer than another and some of them have statues infront and so. For example Evita Peronis doom was there and also ex president of Argentina and quite a few others as well. In the evening most of the group decided to go to the drum show again, so I tought I’ll  join them and thank god this time it took place outside and it was far from being a sweat party J After we went to the nightclub and party lasted till early hours once again. It’s weird how much partying there’s going on in here, but people who have travelled themselves will understand that partying is the main part of backpackers life. J
    One bad thing has happened as well..my camera got stolen on Monday night, either at the drum show or in nightclub.Normally I always cover my little purse with my hands when I walk in a crowded place or taking a subway or smth, but I don’t know how this happened, since no money was taken L I have a really really bad luck with cameras, had like 5 of them when I was in Australia, so I decided I’m not gonna buy a new one, at least not yet and atm I’m taking pictures with my phone, so don’t get any hopes high on the quality side.
    Also I wanted to mention that what’s really weird to me is that Argentina is more expensive than Estonia. In my head I tought I’m gonna come to South-America and feel myself like a king, but that’s not happening L
And here’s the most important information if anyone decides to come to Buenos Aires-DON’T change the money at home or at the airport, cuz there’s a thing called blue market in here, which I think it’s illegal, but every1 know about it. Anywas for example when in the airport I cahnged 1 euro to 9,7 pesos, then in the blue market 1 euro is 14 pesos. That’s how big difference there is. I regret now that I didn’t took more euros or dollars with me. But also it’s important to check all the notes b4 leaving, cuz they sometime wanna give fake notes to tourists.
And also, pretty much every other person I meet in here thinks I’m from Ireland :D

Okay on that note I’m gonna finish up for today J
Adios



No comments:

Post a Comment